Puhelinliittymä

Puhelinliittymä

 

Puhelinliittymä on helpointa valita itse netistä

Jokainen matkapuhelimen käyttäjä kaipaa liittymältään hieman erilaisia ominaisuuksia. Toiselle tärkeintä on nettiyhteyden nopeus, toinen tarvitsee liittymän satunnaiseen käyttöön ja yksi tarvitsee liittymän muun muassa edullisille ulkomaanpuheluille. Ei ole siis yhtä oikeaa puhelinliittymää, vaan liittymän valintaan vaikuttaa usein käyttäjän ikä ja käyttötottumukset. Tästä syystä puhelinliittymä kannattaa valita harkiten itsenäisesti netistä. Puhelinmyyjät toki mielellään kuluttajaa asiassa auttavat, mutta omiin tarpeisiin soveltuvan liittymän löytää usein parhaiten itse rauhassa liittymiä vertaillen.

Liittymävertailu on tehty käyttäjälle hyvin helpoksi maksuttoman liittymävertailutaulukon avulla. Taulukosta käyttäjä näkee neljän suurimman teleoperaattorin liittymävaihtoehdot, joita vertailemalla löytyy sopiva puhelinliittymä mahdollisimman edulliseen hintaan.

Liittymävertailussa kannattaa ottaa huomioon myös tämän hetkiset liittymätarjoukset sekä miettiä tarkemmin millaisia ominaisuuksia liittymäänsä tarvitsee. Yleisesti ottaen liittymään halutaan nopea nettiyhteys, rajattomasi puheaikaa ja tekstiviestejä. On kuitenkin hyvä vertailla liittymähintoja tarkemmin, jos puheluita tulee vain vähän eikä viestejä tule juurikaan lähetettyä, silloin parempi vaihtoehto voi olla liittymä käytön mukaan. Operaattoreilla on tarjolla myös erikseen liittymiä lapsille sekä koululaisille. Näissä on otettu tarkemmin huomioon lasten käyttötottumukset ja rajoitukset.

Vertailussa on mukana Telia liittymät, Elisa liittymät, Moi liittymät sekä DNA liittymät.

 

Miksi puhelinliittymä vaihdetaan toiseen?

Yleensä puhelinliittymävertailu aloitetaan, kun nykyiseen liittymään ei syystä tai toisesta olla tyytyväisiä. Netti pätkii, liittymä on hidas tai liian kallis. Usein myös liittymän vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, kun nykyisen liittymän tarjousjakso on päättymässä.

Syynä voi olla myös, että lapselle etsitään toisenlaista liittymää tai halutaan varmistaa vertailun avulla ettei nykyisestä liittymästä makseta liikaa. Varsin usein perheenjäsenet haluavat myös keskittää kaikkien liittymät samalle operaattorille. Näin liittymämaksut on helpompi suorittaa ja liittymien hallinta on selkeämpää.

 

Miten puhelinliittymän vaihto onnistuu?

Puhelinliittymän vaihtaminen ei ole laisinkaan vaikeaa. Kun sopiva puhelinliittymä löytyy, asiakkaan tarvitsee vain täyttää liittymäsopimus valitun teleoperaattorin sivuilla. Tällä sopimuksella asiakas antaa suostumuksen nykyisen liittymän irtisanomiseen. Uusi ja vanha teleoperaattori hoitavat keskenään asiakkaan liittymän vaihdon sekä puhelinnumeron siirron. Kun kaikki on kunnossa, asiakas saa postitse uuden SIM-kortin, jonka hän saa vaihtaa puhelimeensa, kun vanha liittymä on poistumasta käytöstä. Vaihdoksen yhteydessä ei tule katkosta ja irtisanomiseen asti asiakkaalla on vanha liittymä käytössään. Olemassa olevan puhelinnumeron asiakas saa pitää ennallaan, mutta halutessaan sen voi vaihtaa uuteen.

Jätä palaute tai kommentti alla olevalla lomakkeella

Jätä palaute

Liittymätarjous.net